mandag 3. oktober 2011

Rosa Sløyfe / Pink Ribbon-oktober..
Inne på Anonyme Scrappere er det nå rosasløyfe måned
- vi håper dere alle vil dele litt info om Rosasløyfe og ikke minst hva det står forMålet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.
Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge står Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Foreningen for brystkreftopererte (FFB) jobber for brystkreftopererte og deres pårørende. Foreningen driver frivillig landsomfattende likemannsarbeid og holder medlemsmøter og kurs. Foreningen er et talerør for brystkreftdiagnostisertes rettigheter og ivaretar pasientgruppens interesser. FFB har for tiden 62 lokalforeningen.
Kreftforeningen er en landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge. Kreftforeningen lever av innsamlede midler og støtter kreftforskning, tar initiativ til forbedringer i kreftomsorgen og setter helsepolitiske problemer på dagsorden.
Aksjonen har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Det arrangeres ulike rosa aktiviteter og bygninger lyses opp i rosa, men først og fremst går man med den rosa sløyfen for å støtte opp om aksjonen og vise sin solidaritet med brystkreftrammede.

Ta en tur inn på Anonyme Scrappere og bli med på denne månedens rosa utfordring!
Her er mitt dt-bidrag

8 kommentarer:

 1. Kjempeflott! Og slikt et lekkert banner! hehe...

  Utrolig flott av derer å løfte frem en slik viktig sak! Klem

  SvarSlett
 2. Herlig rosa tag Aina!
  Stilig effekt med ostekluten og det absolutte diggbare hjertet fra TH;)

  Klem

  SvarSlett
 3. Så herlig rosa tag du har laget! Så flott at dere setter fokus på noe så viktig!

  Det var forresten superskoselig å hilse på deg i helgen ! Du og Synnøve var virkelig herlig sammen og jeg håper at vi snart sees igjen!

  klem

  SvarSlett
 4. Åh, så kult & en bra sak å støtte.
  Takker for en kjempeflott helg, med deg & de to andre...gleder meg til neste møte:o)

  SvarSlett
 5. Så flott denne var!! Herlig rosa!!:)

  SvarSlett
 6. Hei på deg:)
  Takk for sist:) Koselig å hilse på deg:) Selv om jeg ikke satt så mye på plassen min:P Digger å være på treff: kurs, shopping og kunne gå rundt å hilse på - være sosial/ få ideer:)

  Skikkelig flott tag du har laget:) Likte TH dies og osteklut masse:)

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 7. Ååå Aina, denne er så søt. Helt perfekt og rosa ikke minst.
  er så lei meg for at vi ikke fikk møttes, men vi tar det igjen :)
  klem, Anja

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar..